Kombucha násada Stevikom 150 g
Kombucha násada Stevikom 150 g
Nejlevnější nabídky (4)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Vital Country
Vše super
, zakoupeno v Vital Country
Skvělá pro zdraví.
, zakoupeno v Vital Country
- Spokojenost .
Parametry produktu
Popis produktu
STEVIKOM - NÁSADA PRO VÝROBU KOMBUCHY
Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.
Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.
Stručný návod na přípravu domácí kombuchy:Navod_na pripravu_domaci_kombuchy
Co potřebujeme:
- Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Cejlon
- Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.
- Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
- Kombuchovou násadu
Postup:
- Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30°C
- Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
- Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
- Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
- Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.
Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.
Složení:
Fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy.
Upozornění:
Skladujte při teplotě do 25°C, nevystavujte přímému slunečnímu záření. Fotografie je pouze ilustrační. Ve skutečnosti se nádoba násady může lišit.
Země původu:
Česká republika
Náš tip:
Podrobný návod na přípravu domácí kombuchy si můžete stáhnout. Nebo si již připravenou kombuchu u nás zakoupit.
Další informace o naleznete v článku Kombucha: Vytvořte si vlastní fermentovaný zázrak doma!
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Vital Country
Vše super
, zakoupeno v Vital Country
Skvělá pro zdraví.
, zakoupeno v Vital Country
- Spokojenost .
, zakoupeno v Nestonej.cz
má to dobré účinky na organismus, znám to již dlouho, před 30-ti lety jsem to zkusila poprvé
, zakoupeno v Vital Country
- Zatím roste
, zakoupeno v Vital Country
- Velmi dobrá nasada kombuchy.
- Nic
- Zkoušel jsem dvakrát kombuchu do Stevikom přesně dle jejich návodu a nikdy houba nevyrosla.
- Předtím jsem měl kombuchu od jiného výrobce a problém nebyl.
Rozhodně nedoporučuji
, zakoupeno v MJ - Krása a zdraví
Funguje podle návodu.
, zakoupeno v Vital Country
- Funguje!
, zakoupeno v MJ - Krása a zdraví
kvalitní